10 d'octubre de 2023

FINALITZACIÓ DE LES OBRES DE NOVA ESCOLA BRESSOL A SANT VICENÇ DELS HORTS

Comparteix aquesta notícia:

Durant el mes d’agost, SECLASA ha finalitzat les obres de la nova llar d’infants ubicada al carrer de Barcelona, núm. 25 a Sant Vicenç dels Horts. L’obra, projectada per l’arquitecta Cristina Sáez Talán, es construeix per a traslladar a una nova ubicació l’antiga llar d’infants coneguda popularment com el “Petit Mamut”.

El nou projecte consta de dues edificacions diferenciades cadascuna amb planta baixa i planta pis. La relació entre ambdues es resol en l’espai del pati destinat a l’esbarjo de la llar d’infants. A l’edifici principal es prioritza la relació de les aules amb l’espai del pati per afavorir la interacció amb l’exterior dels infants. Els espais més administratius i de freqüència d’ús més limitada, es situen en planta primera. L’edifici secundari es planteja com l’espai d’emmagatzematge general del centre.

Constructivament, tant l’estructura dels edificis com dels seus envoltants es resolen amb panells de fusta contra laminada (CLT), donant pas a obertures concebudes per a aportar llum natural i ventilació. En la zona de coberta, es crea una gran obertura superior amb finestres oscil·lants motoritzades. La protecció solar es resol amb gelosies realitzades amb el mateix enllistonat de fusta de la façana, reforçada amb la instal·lació de cortines tèxtils. Així mateix s’han instal·lat plaques fotovoltaiques per a millorar la sostenibilitat de l’edifici.

Comparteix aquesta notícia: